Lund menighet > Artikler > Nyheter

Fasteaksjonen

Fasteaksjonen viktigere enn noensinne. I år blir den digital.

Hvert år på denne tiden har konfirmanter og andre bøssebærere gått rundt på Lund og samlet inn penger til Kirkens Nødhjelp. I fjor samla vi inn 67.287 inkl. offer på Lund. I år er Kirkens Nødhjelps fasteaksjon digital og er viktigere enn noensinne!

Vi har en Facebookaksjon, https://www.facebook.com/donate/227552588365005/, men hvis du ønsker å gi via Lund men ikke vil bruke Facebook, kan du også bruke vår VIPPS 121164/Fasteaksjonen, eller bankkontonr. 3000.07.70104, merk Fasteaksjonen.

Det er også mulig å gir direkte til Kirkens Nødhjelp, VIPPS til 2427, SMS til VANN (200,-)

Ring 38196870 hvis du lurer på noe. Krisen rammer ulikt og urettferdig. Denne henvendelsen er ikke til dem som har mer enn nok med sine egne utfordringer nå.

Hjelp oss å bremse koronasmitten nå! Kirkens Nødhjelp sikrer vann og trygge hygienetiltak, og forebygger koronasmitte der vi kan. Nå stopper koronaviruset 40.000 bøssebærere fra å gå dør til dør og samle inn rent vann til 175.000 mennesker. Det haster med å få frem rent vann og såpe for å hindre koronakatastrofe blant verdens fattigste. Kirkens Nødhjelp har kunnskapen og erfaringen som trengs, men vi trenger deg. 200 kroner gir et menneske varig tilgang til rent vann. Gi det du kan og del innsamlingen vår. Bli digital bøssebærer du også.
I fjor samlet Fasteaksjonen inn 32 millioner kroner. 21 millioner av disse ble samlet inn dør-til-dør av bøssebærerene. I år er behovet for rent vann og såpe enda større og vi må samle inn like mye digitalt for å kunne hjelpe de som trenger det mest.
Kirkens Nødhjelp har i flere tiår arbeidet for å bidra til at alle mennesker skal få tilgang til rent vann. Selv om utviklingen har gått i riktig retning de siste årene, er det fortsatt 3 milliarder mennesker, 40 prosent av verdens befolkning, som mangler tilgang til rent vann, såpe og sanitære tjenester i egen bolig.
Vi arbeider med vann, sanitær og hygiene (WASH) i langsiktige utviklingsprosjekter og akutte katastrofesituasjoner over hele verden. Målet er å sikre menneskers tilgang til rent vann, trygge sanitærforhold og å legge til rette for god hygienepraksis i fattige lokalsamfunn.
Tilgang til trygt vann, tilstrekkelige sanitærforhold, gode hygienerutiner og å leve under "rene" forhold er grunnleggende for menneskers helse og sosiale og økonomiske utvikling. Mangelen på slike forhold utsetter mennesker for overførbare sykdommer.
Bli med oss på den globale dugnaden! 💜
www.fasteaksjonen.no